Level Up Ballooning

Level Up Ballooning voert veiligheid en kwaliteit hoog in het vaandel. Onze bedoeling is immers je zorgeloos te laten genieten.

Veiligheid primeert altijd!

Ballonvaren is heel veilig, ... mits de ballonpiloot veiligheid en niet commercie voorop stelt. Als ballonpiloot weet je dat je beter spijt kunt hebben dat je niet de lucht in bent gegaan, dan dat je spijt hebt dat je wel aan het varen bent. Of je kunt gaan ballonvaren is helemaal afhankelijk van het weer. Voor een veilige vaart mag het niet te hard waaien en mogen er geen (onweers-)buien in de buurt hangen. Level Up Ballooning neemt geen risico's met de passagiers. Daarom houden wij ons steeds aan strakke richtlijnen. Onze piloten hebben al jaren een goede reputatie op het gebied van veiligheid en dat willen we zo houden! Kort gezegd, bij twijfel over het weer wordt er niet gevaren en spreken we een nieuwe datum voor de vaart af.

Kwaliteit

Als je voor Level Up Ballooning kiest, kies je voor kwaliteit: een hoge kwaliteit van het materiaal, het ballonteam en de beleving.

Kwaliteit van het materiaal

Onze recente ballonnen worden zeer goed onderhouden en jaarlijks onderworpen aan een grondige inspectie. Deze keuring wordt uitgevoerd door erkende technische deskundigen, volgens de EASA (European Aviation Safety Agency) richtlijnen. In onze ruime en luxueuze ballonmanden genieten de passagiers een aangenaam comfort.

Kwaliteit van het ballonteam

Het zijn de mensen die het 'm doen!
Zoals de EASA-wetgeving voorschrijft doen de piloten van Level Up Ballooning de nodige trainingen en checks. Die trainingen gaan van zaken zoals EHBO, correct toepassen van de operations manual, kennis van het materiaal, tot het toepassen van noodprocedures.
Wij hechten het grootste belang aan deze trainingen en checks omdat wij ervan overtuigd zijn dat die ons helpen om in het onwaarschijnlijke geval van nood de vaardigheden te hebben om dan de juiste handelingen te stellen.

Kwaliteit van de beleving

Wij varen niet met grote, overvolle ballonnen, maar geven de voorkeur aan optimaal contact tussen de piloot en passagiers. Daarom varen we met maximaal 6 passagiers per ballon. Staan gezelligheid en veiligheid ook bij jou voorop, dan ben je bij ons aan het juiste adres.